torsdag den 21. februar 2013

Min ven Alf

Jeg kender en lille gut, der hedder Alf - han bor i vores potteplanter. Og ved I hvad han ser? Han ser buldrende roser, forsigtige krysantemum, iltre orkideer og enkelte frodigt grønne bladplanter.
Mon ikke han lever et lykkeligt liv, ham Alf. Jeg tror det. Her skal I få lov til at følge Alf på hans arbejde. I dag leger vi, at det er ham der vander blomsterne. Kom - vi tager med ham på runde ...
Første stop er roserne. De har set bedre dage. Åh, de stakkels afskårne roser. Velnok har de været på en lang flyvetur - mon de er fra Afrika eller Ecuador?

De kære krysantemum har det godt i dag. De er vel nok lidt forsigtigt på den, men stråler alligevel som bly violer på en dugget forårsmorgen. Mon de savner deres kusiner - dem som døde i efteråret, da den første frost kom?

Næste stop er ved de sprudlende og iltre orkideer. Dem har gartneren selv drevet frem, men det er ikke at regne for noget. Lidt vand og gødning er hemmeligheden. Orkideer er sejlivede planter og de mest giftigt udseende, er dem der er sværest at slippe af med!

Til slut bladplanterne. Her bor Alf - bag det store blad, til venstre for den lille pistling. Kan I se det? Han bor i verdens hyggeligste hule i pottens muld. Snart er det buldermørkt og Alf kryber til køjs. Jeg skulle hilse og sige godnat. Sov nu rigtig godt!7 kommentarer:

Høneballehaven sagde ...

Tak for eventyret om den lille alf.
Sov godt Mathias :)

Martin Begynderhaven sagde ...

Sikke et hyggeligt indlæg :)

Det er nogle rigtigt dejlige billeder som du har.

Marit Sønstebø sagde ...

Flott eventyr og herlige bilder!

Nette sagde ...

Alf er heldig at bo i smukke omgivelser og beskæftige sig med at frembringe skønhed. Sikke et dejligt liv. Samler han mon kræfter til sommerens travlhed?

Møllebakkehaven sagde ...

Herlig historie og skønne billeder :o)

Ha en go dag...

Zep sagde ...

Det er rigtig godt at have en ven, der hedder Alf :D

Hjerteligst

Tant Otteskrufv sagde ...

Hälsa Alf och de vackra blommorna. De var just vad mina ögon längtade efter idag :)