tirsdag den 28. maj 2013

Blomster under en stålgrå himmel

Noget af det jeg synes der er så fantastisk ved at bo i norden er, at himlen konstant forandrer sig. Nuvel gør den det også sydpå, det har vi set på ferier, når vi solbader, men ikke på samme måde som heroppe i vores kølige Skandinavien.Ved I hvorfor? Jeg lærte engang noget med, at vi her i Nordeuropa har en større veksling mellem kolde og varme luftstrømme. Derfor skifter himlen hele tiden farve og fylde. Det er også derfor vi oftere har tordenvejr!Eller, det tror jeg ihvertfald. I må lige sige til, hvis jeg vrøvler. Dog skyder man jo næppe sig selv i foden med vilje.
Her til aften har himlen været smuk stålgrå og fuld af volumen grundet den megen regn. Var der noget med et skybrud senere? Det må vi ikke håbe, men for en sikkerheds skyld har jeg foreviget nogle af de blomster og planter, der står finest lige nu og måske vil blive ødelagt af onde vejrluner.Særligt synes jeg at de blå forglemmigej er kønne. Faktisk er de kommet her til haven som ukrudt, så jeg ved ikke hvad det er for nogle. Kender I dem?Akelejerne står også rigtig fint lige nu. Dog synes jeg, at de er hurtigt færdige. Heldigvis kommer der hele tiden nye blomster og samtidig er vi her på matriklen gode til, at gå rundt og bare nyde. Så føles det ikke som sådan som om, at de visner væk imellem fingrene på os.Den stålgrå himmel synes jeg er så smuk og dramatisk. Ligeså er de kæmpestore regndråber skyerne giver. Pludselig ved man hvorfor frugt, sodavand og vin på tilbud altid er dugget og regnvådt i reklamer ...
... sandsynligvis fordi alting ser så lækkert friskt og sprødt ud iført glinsende regndråber.Rosenslyngerne længere nede har jeg købt færdige, efter forgæves at have sået en god portion frø først i april. Nok er frøene spiret, men de gror ærligt talt ret langsomt. Sådan noget pjat gider jeg ikke, så spirene er blevet stillet i skammekrogen!
Flere klematis blomstrer nu, men jeg kunne blive ved, så jeg må hellere slutte for nu - indlægget her er allerede blevet alt for langt! Vi ses når vi ses, skynd jer ud og nyd den stålgrå himmel ...


13 kommentarer:

Drømmeriet sagde ...

Flotte bilder :)

Karin Nielsen sagde ...

Smukke smukke billeder Mathias! Kommer lige i tanke om, at jeg slet ikke har billeder af min Clematis, der vokser lidt i en krog, så det må vist klares i morgen. :-)

Anonym sagde ...

Hej Mathias Emil. Du er da en fantastisk blomsterven at følge.Først troede jeg bare det var noget du skrev at du kun var 19 år,men nu står der 20,så må det jo være rigtigt. Jeg kan godt lide dine betragtninger om himlens farver, for så ved du nok også hvorfor det er så dejligt at betragte havet.Fine billeder - man kan aldrig få nok om det regner eller blæser.De bedste hilsener fra Ulla Milbak,Milbakhaven i Vendsyssel

Havetrolden sagde ...

Dejlige regnvåde billeder! Skøn måde du har snørret klematisen op!

Bettina Bäck sagde ...

Ja, det är ljuvligt att få hänge med i olika årstider. Ser att sommaren hunnit längre hos dig än hos mig, sånt är också kul att se i blogglandia.

Høneballehaven sagde ...

Hej Mathias
Jeg er også meget fascineret af himlen og tager mange billeder. Lige nu ville jeg gerne have blå himmel, for jeg har en havefremvisning kl. 14.
Smukke blomsterbilleder du viser. Hvis dit indlæg er for langt er mine det altid, men hvis fok ikke vil se med hele vejen, kan de jo bare stoppe, så jeg fortsætter, som jeg altid har gjort, man bestemmer jo selv på sin egen blog :)
God dag til dig.

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Kære Mathias Emil.
Dejlige regnvåde billeder. Jeg fotograferede netop akelejer i morges, de er så vidunderlige lige nu, og dine er da heller ingen undtagelse.

Jette sagde ...

Hej Mathias.Skønne billeder du viser.Dine akelejer er bare så smukke.God dag Jette

Mette Schmidt sagde ...

Hej Mathias. Sikke nogle smukke billeder, af alle de mange blomster du har. Tak for dem. Hvordan går det med F C K fuglekasserne? De kunne da også være sjove at få med her på bloggen. Kærlig hilsen Mette

Landbohaven sagde ...

Dejlige billeder af de mange smukke blomster.
Tak for kigget.
Ha´ en god aften.

Bente Holst sagde ...

Det er nogle utroligt smukke fotos, du har taget, Mathias. Meget stemningsfulde :-)

Anonym sagde ...

Sikke nogle smukke billeder, du har taget i din have. Især de første, dramatiske af din blå klematis. Og så kan jeg godt forstå, at du er træt af at så Rosenslynger. Det er jeg også. I flere år har jeg nu prøvet, og hvis de overhovedet spirer, dejser de om, længe inden de er kommet ud over sytrådsstadiet, så nu vil jeg gøre som dig: gå ud og anskaffe mig nogle livskraftige planter andetsteds. Min genbo har et flot eksemplar. Jeg kender hende ikke endnu, men hun ser ud til at være en seriøs havedame, så hun bider nok ikke, hvis jeg nærmer mig med spørgsmål om, hvad hun dog gør.
Det er køligt igen, men ikke desto mindre forår, så
Happy Gardening
Jytte
www.danishknitdesign.com

Mathias Emil sagde ...

Kære alle havevenner,
Ja - det tør jeg godt kalde jer, for nu har vi snart blogget og skrevet sammen et halvt års tid.
Tusind, tusind tak for jeres altid glade, rosende og belevne kommentarer. At læse jeres hilsner og selv skrive rundt omkring hos jer, synes jeg ganske enkelt er så fantastisk dejligt. Bloggen her havde slet ikke været det samme uden jer og jeres hilsner. Tak for det!
Nu vil jeg drible ud og filme fugle og redekasser - der er livlig aktivitet ...
En kærlig hilsen sender jeg til jer alle.