torsdag den 23. maj 2013

Krukkerne indbyder til evig forandring

Noget af det jeg holder rigtig meget af i haven, er at plante i krukker, kummer og kar. Faktisk finder jeg det noget kun sjovere end at tosse rundt ude i havens bede - men ville selvfølgelig ikke være nogen af delene forundt.Når vi planter i krukker ligger det jo netop sådan, at vi kan få lov til at lege og være impulsive. Jeg flytter rigtig meget rundt på krukkerne her i haven, alt efter hvad jeg nu synes passer sammen, hvad der visner af og hvad der står i knop.En ny ting for mig er stauder og roser i krukker - for eksempel hosta og klatrehortensia, der jo kommer igen år efter år. Med tiden håber jeg, at de grønne stauder vil danne en frodig bund og en grøn ramme omkring mine ellers ofte noget farverige krukkesamlinger.Da jeg først startede med have, var det udelukkende sommerblomster vi havde i krukkerne. Snart blev repertoiret udvidet med frodige bladplanter og snart igen med blomstrende forårsløg og en enkelt klatreplante.Nu har vi adskillige krukker med slyngende vækster, roser og stauder. Mon ikke udviklingen går i den rigtige retning - jeg tror det. I dag er solskinsvejret kommet til Fyn og det var nu i grunden dejligt. Efterhånden har haven fået omkring halvtreds millimeter regn!


5 kommentarer:

Susanne Jensen sagde ...

Smukke krukkesammensætninger! Ja, det var nu dejligt med regn til haven - det trængte vi til, men nu vil vi gerne have sol!

solbakken1908.blogspot.dk

Lisbet / *LLL og Co.* sagde ...

Smukt som altid!
Er extra vild med fotoet, hvor du har fanget skyggen fra de hvide hjerter på den blå væg!
*SMIL* og god dag herfra...

Hyldeblomstoghortensia sagde ...

Det ser virkelig flot ud med de skrappe farver i kontrast - Jeg er ikke helt så modig endnu... men det kommer :)

God dag :0)

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Ja krukker er virkelig en god opfindelse til de lege og pyntesyge :-) Jeg elsker også at flytte rundt og skifte ud, så det altid tager sig bedst muligt ud.
Dine ser fantastisk flotte ud.
Kærlig hilsen Fru Pedersen

Mathias Emil sagde ...

Kære piger - tak for jeres hyggelige hilsner. Husk at vi ikke skal være så skræmte i haven, men blot kaste os ud i det. Planter er nemme at flytte! Nu vil jeg drible ud i haven og være pyntesyg ...