lørdag den 4. maj 2013

Selskabsdamer

Det er snart et stykke tid siden, at jeg blev færdig med at læse Tante Grøns fortryllende havebog - men mange af hendes ord og vendinger har rumsteret i mit hoved lige siden.
Tante Grøn er for eksempel af den overbevisning, at tulipaner har det bedst i selskab med andre planter og mindre prangende blomster. Hvor har hun ret!
Nu ærgrer jeg mig gul og grøn over, at jeg ikke sidste år lavede en mængde selskabsdamer til mine tulipaner. Altså selskabsplanter forstås! Pyt - det gør vi i år. Ikke desto mindre synes jeg alligevel, at tulipanerne her gør det godt med hinanden og fint klarer at give hinanden selskab. 9 kommentarer:

Bettina Bäck sagde ...

Ser ju gudomligt ut det där! Men du, vad vill du ha för sällskapsdamer till tulpanerna då?
Mina har jag pluppat ned i min mossmatta (ja, inte gräs på den sidan av huset...) och mellan stammarna på en syrénberså.

Mathias Emil sagde ...

Kære Bettina - jeg er lidt forelsket i primula, men synes de er svære. Andre planter kunne være hyacint, pinselilje, kobjælde, viol, forglemmigej, vibeæg, påskeklokke, smørblomst, anemone, hvid skilla, lungeurt, krokus, engblomme og så videre. Du må endelig vise billeder af dine tulipaner når tid kommer!

Nana Hecquet sagde ...

De er nu også smukke som du viser dem: I selskab med hinanden!

Blomsterhatten sagde ...

Kan næsten høre den knitrende lyd fra deres blade..
Hilsen Helle

Nette sagde ...

Kære Mathias

Selvom jeg ikke er til det orange look, må jeg indrømme, at dine billeder er helt vidunderlige og smukke. Det med selskabsplanter har jo også noget at gøre med, at det er nyttigt, hvis der er noget til at dække over det nedvisnende løv, når den tid kommer.

Frk. Anemone sagde ...

De er SÅ smukke, dine tulipaner. Blomstrer de virkelig allerede?

Vivi sagde ...

Ihh og åhhh - hvor ser det skønt ud, også selvom de endnu ikke har selskab af andre planter.

Høneballehaven sagde ...

Ja hvis de allerede blomstrer nu, er I tidligere på færde på Fyn, men det har jeg set før.

Mathias Emil sagde ...

Hej Piger - ja, jeg synes nu også at de fint giver hinanden selskab. Dog ville jeg gerne, at der i bedet var en bund af for eksempel geranier, men det må blive sommerblomster i år. Tak for jeres positive kommentarer!