onsdag den 28. august 2013

Efterårets kys har røde læber

Her i sensommeren kommer jeg sådan til at tørste efter de varme og brændte kulører - og det går selvfølgelig ikke, så derfor har jeg plantet en mængde krukker til, med det jeg synes er allerskønnest lige nu.
I krukkerne her har jeg blandt andet solhat, georginer `Arabian Night´, kongebegonier, flere forskellige slags solsikker, stolte kavalerer i orange ...
... Pynte-chili, chokoladeblomster, en rød græs, ildkrone, en sjov stedbedsplante og en baljefuld små, krøllede og mærkelige hjerne-planter.
Jeg ved ikke helt hvad det er for nogle, og det kan også være ligemeget - for jeg synes de er så smukke og ganske særegne på deres egen mærkværdige måde.
I morgen tror jeg, at jeg vil cykle en tur på planteskole eller måske bare i Netto. Overalt ser man de fine og kuglerunde krysantemum, og jeg kan så godt lide dem. Måske er det netop hvad min krukkesamling mangler. Noget kuglerundt til at samle det hele.
Ser man arrangementet sådan lidt fra siden, kan det nemlig godt se temmelig frodigt og måske en kende uoverskueligt ud. Og det er jo ikke det, jeg vil have!
En samling krukker skal indbyde til farverigdom, frodighed, harmoni og ikke mindst være elegant, synes jeg.
Hele tiden flytter jeg rundt, trækker fra og lægger til. Visne blomster og trætte planter sorterer jeg hårdhændet fra, køber nye eller henter i drivhuset.
Sådan kan der gå lang tid og kommer du i morgen for at se mine krukker, står de sikkert helt omvendt!Den fine blomst ovenfor er en skabiose, og den er jeg helt forelsket i. Ikke fordi den dufter, men simpelthen fordi den vælter rundt, laver ravage og er så charmerende. Vel lidt ligesom mig i virkeligheden.Hav det godt allesammen. Tak til jer der troligt lægger kommentarer og skriver søde ting til mig.

4 kommentarer:

Birgitte Aagaard sagde ...

Hvor er det smukt. Super sammensætning af blomster med de brændte farver og du har virkelig valgt blomster der klæder hinanden.

Susanne Jensen sagde ...

Det er du sluppet rigtig godt fra!

Mathias Emil sagde ...

Tak skal I have, piger :-)

Nordjyden sagde ...

Hej Mathias
Du skriver godt nok, at du er ligeglad med, hvad dine hjerne-blomster hedder, men hvordan skal du så finde dem igen? Kig efter Celosia!
En plante-nørde-fælle