søndag den 16. februar 2014

En butik med råhed og romantik

Af og til bliver jeg simpelthen så skuffet, gal eller blot irriteret. Det sker, når jeg er gået til at købe alt for billige tulipaner, pistne hyacinter eller allerede halvvisne bundtvarer i en discountbutik...Så sker der det, at blomsterne futter af på to dage, og så kan man ellers stå tilbage med skuffelsen og irritationen over, at have brugt penge på noget bras. Sådan er det ikke alle steder, for man kan da blive positivt overrasket, men hvor er det bare ærgerligt, når det sker.Går man efter kvalitet, danske varer og varer der er produceret under ordentlige forhold, må man ofte til blomsterhandleren. Her har man at gøre med fagfolk, og med mennesker der sætter en ære i at sælge nogle gode ting.
Jeg køber mange blomster ved Allestedlund, men også ved andre blomsterbutikker, som jeg ikke kan lade være med at gæste - og jeg må altså sige, at kvaliteten her er meget bedre. Det kan godt betale sig at give lidt ekstra.
Desuden er det ofte en god og inspirerende oplevelse, at besøge en af de mange smukke blomsterbutikker, der ligger rundt omkring i landet. Det synes jeg ihvertfald, at `min´ butik et levende bevis på.
Som I kan se, sælger Allestedlund rigtig mange forskelige blomster. Alt lige fra orkidéer og kaktus til klematis i bundter, stjerneskærm og smukke blå tidsler. Her tør man med andre ord at være både rå og romantisk.
Jeg vil ønske jer der læser med en fortsat rigtig god weekend - også tak til jer, der troligt lægger en hilsen. Det er så hyggeligt at komme hinanden lidt ved. Jeg har vinterferie i noget af næste uge, så jeg skal i haven og ud at have beskidte negle. Jeg skal også sætte blomster i vaser, så stauder og en masse andet. Alt det vil jeg vende tilbage til i ugen der kommer. Vi ses!8 kommentarer:

Heike Ebner-Therkelsen sagde ...

Sikke en lækker butik. Der kan man godt blive lidt misundelig, med alle de dejlige muligheder du har at vælge imellem. Nyd det.
Hilsen Heike

Tina Pedersen sagde ...

Hold da lige op for et paradis! Jeg ville gå amok. Tak for skønne billeder. Er speciel vild med klematisne. Jeg købte de blå sammen med nogle andre blomster og tænkte de ikke holdt så længe. Men nøj hvor de overraskede mig, de stod så længe!

Linda Borg sagde ...

Kære Mathias
Det er virkelig dejlige billeder, du disker op med :) Jeg kan godt forstå, at du tit må på besøg hos Allestedlund!
Glæder mig til at høre om mere fra din have i næste uge og om såning af de mange forskellige og spændende frø fra England.
Kh Linda

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Det kan heldigvis altid betale sig at købe kvalitet, men selv den mest standhaftige bliver fristet i supermarkedet. Også selvom det er en stor fornøjelse at gå til blomsterhandleren, hvilket jeg ofte gør. Jeg er dog endnu ikke løbet ind i nogen på niveau med Allestedlund. Meget imponerende. Vi må vist have en forårsudflugt til Fyn.

/Birgitte

Anette Nielsen sagde ...

Det er en skøn overflods-blomsterbutik du viser, en fornøjelse at se:-)
Har selv arbejdet i flere forskellige,blomsterbutikker) og der er også vældig stor forskel på udvalget og kvaliteterne, det handler vel om hvad indehaveren sætter i højsæde;-)

Hyg dig med jorden under neglene og alt det andet.
Hilsner fra Anette

Maribel sagde ...

Vilken fantastisk blomsteraffär, här kan man hitta det mesta.
Många hälsningar Marika

TANTE GRØN sagde ...

Kære Mathias.

Sikke en vidunderlig legeplads, du har fundet hos dine blomstervenner i den dejlige butik.

Uha, hvor må du blive fristet af at komme der:o) Jeg elsker brugen af havestauder og klematis i buketter.

De kærligste hilsner og jeg håber du nyder dine sorte og flossede negle:o)

Mathias Emil sagde ...

Kære alle,
Nu må I ikke tro, at jeg til daglig for lov til at gå amok i den fine butik. Det gør jeg nu ikke. Men det kan også være dejligt blot at kigge.
Selv køber jeg selvfølgelig også blomster i helt almindelige butikker, side om side med leverpostej og dåsetun. Men der er nu noget særligt ved at gå til blomsterhandleren og forkøbe sig i lækre og lidt anderledes sager. Det skal vi huske at unde os selv.
Mange tak for jeres hilsner. Det gør mig rigtig glad, at også I synes, at stedet er noget helt særligt.
Kærlig hilsen fra Mathias