søndag den 27. april 2014

Luksuslopper i det sydfynske

Af og til låner jeg min mors lille bil, pakker et tæppe og lidt drikkelse, husker mit kamera, penge og forhåbentlig solbrillerne i håret. Så henter jeg min bedste veninde og så kører vi ellers på tur.Vi har ikke altid en fast destination, og sommetider kører vi blot på må og få. Hvis vejret er godt, bliver det ofte til is og en sval drink (læs sodavand). Er det køligt, finder vi et hyggeligt sted at spise sammen.I dag besluttede vi os for, at vi ville tage til Gelskov Gods på Herregårdsmarked. Og herregård det fik vi. For ved Sallinge på Fyn, har der i dag været et storslået marked med antikviteter, gammelt ragelse og lækre delikatesser.Der var noget for enhver smag - og pengepung. Men det første vi købte var nu en sandwich...En rigtig god én med lokal økologisk kylling, rigeligt bacon, gulerodspesto, rødløg og rucola imellem to stykker italiensk pandebrød med rosmarin, flagesalt og olivenolie. Ja, jeg kan også godt lide mad - det er ikke kun blomster.Se i øvrigt arrangementet her ovenfor. Synes, at det er en sjov ide - måske til konfirmationsfesten.Efter vores frokost brugte vi en del tid på, blot at slentre rundt for at kigge på de mange ting, sludre og beundre det skønne sted. Jeg må virkelig sige, at der er smukt på Sydfyn. I landskabet ligger store herregårde og smukke gamle huse spredt blandt vidstrakte rapsmarker i blomst, og mange vårgrønne skove i et blødt bakket landskab...... Og i dag har virkelig været den skønneste dag til at se og opleve foråret fra sin smukkeste side. Endda i godt selskab.Se, det var svært ikke at lade sig friste. I ved hvordan mit forhold er til glas og keramik, og flere gange slog jeg nærmest gnister af spænding og glæde ved et nyt fund.Der var mange ting at røre ved og mange ting at beundre. Det var ligeledes en stor fornøjelse at besøge et sted, hvor de handlende på forhånd havde sorteret det værste bras fra. Det kan I nok også se af billederne.Vinduet her nedenfor var jeg næsten ved at købe. For jeg kender et par gæve handymænd, som med garanti vil hjælpe mig med at snedkerere et drivhus. Hvis altså blot jeg har hvad der skal bruges...


... Og vinduet her ville da være perfekt lige midt i facaden, eller måske i en af gavlene.
Jeg beherskede mig. Drømmedrivhuset skal nok komme, og indtil da har jeg desværre ikke opbevaringsplads til så stort et vindue. For det var ret stort, og kunne ved nærmere eftertanke ikke være i bilen.Det kunne til gengæld de to keramikkander jeg endte med at forelske mig i, sammen med en rakubrændt skål og et lyseblåt hyacintglas. Lidt kom der altså med hjem...
... Sammen med en masse herlig inspiration, og sammen med drømmen om engang at få mit eget, hvor jeg kan fylde stuerne med alt det jeg allerbedst kan lide. Skægge dyr, enorme facadebogstaver, en hel regnbuepalet af glas, keramik til hver en buket...... Mågestel, gamle karruselheste og en svensk bænk, der skulle males lysegul. Det bliver sjovt. Jeg håber, at I nød turen!


13 kommentarer:

Sussi.Sussinghurst sagde ...

Tak for turen, det er ALT for længe siden at jeg har været på "loppemarked2 :-)

Bente Holst sagde ...

Jeg siger også tak for turen - det ser ud til at have været en rigtig hyggelig tur!

Linda Irving sagde ...

Det vindue kunne jeg godt bruge..og hvor var der mange gode ting. Det var flot du ikke kom hjem med bilen fyldt.
Det må have været en skøn dag.
Kh Linda

Ps. Hvad stod sådan et vindue i, i kolde kontanter ?

Mathias Emil sagde ...

I kan tro, at det var hyggeligt. Og så har det endda været årets første dag i shorts for mit vedkommende. Skønt! Det er bare om at komme afsted :-)
Kære Linda,
Jeg har virkelig også styret mig! Heldigvis er min veninde god til at sige "Nej, Mathias, du har nok!".
Vinduet kostede vist 2700,- så vidt jeg husker. Det synes jeg var en rigtig god pris.

Laleh Molander sagde ...

Hej Mathias
Dejlig med en sommertur i april.
Jeg kan se, at det måtte have været meget fristende med alt det skønne genbrugsguld.
Glæder mig til sommerens loppemarkeder

Ha' en dejlig aften

I HAVEN HOS ♥ EVIGGLADE sagde ...

Tak for turen. Det var jo næsten som at være der selv. :)
Skønne sager.

Pia sagde ...

Tak for turen, alle de fine billeder gør jo at man næsten var der.
Jeg elsker sådanne markeder for at finde inspiration til at stille ting op (men hvornår lager nogle af de kræmmere at de ikke skal bruge nervøs velour! Lagde straks mærke til det på et af billederne) og så er det bare skønt at gå mellem så mange fine ting fuld af historie. Det er dog sjældent jeg køber noget til sådanne markeder, det er min pengepung slet ikke stor nok til. Til køb foretrækker jeg loppemarkeder hos spejdere og sportsklubber hvor man kan gøre et fund for en femmer :)
Jeg har også en svaghed for keramik og kommer næsten altid hjem med endnu en vase til samlingen :)

Anonym sagde ...

Det mågekaffestel er da vildt skønt! Da jeg var ung, var det noget af det mest småborgerlige, man kunne tænke sig, så fy! fy! Dengang. I dag gad jeg virkelig godt eje det, men efter et langt liv og en ægtemand, som var samler af Guds nåde, har jeg langt mere af snart sagt alting, jeg ikke behøver.
Loppemarkeder frekventerer jeg ikke så meget, for jeg bor i vandkants-
danmark, hvor erhvervsmulighederne er små. Folk lever mere eller mindre af at klippe hinanden og lænse turisterne med exorbitante priser for en masse skrammel. Hvis det ikke var, fordi jeg i forvejen er mere end rigeligt forsynet med såkaldt moderne kunst, ville jeg derimod gå amok inden for den genre nu for tiden, hvor kunst ikke er trendy og priserne derfor virkelig til at have med at gøre .... hvis man ikke lige går efter såkaldt hotte navne på fancy gallerier.
Happy Hunting, Mathias Emil
Jytte
www.danishknitdesign.com

Lise Sørensen sagde ...

Tak for turen.Jeg får stor lyst til en sommertur til Fyn.Har også Birgit Helbos have på programmet.
Sikke mange fristende "lopper" du har fotograferet!
Lise

Susan Durup sagde ...

Jeg ville SÅ gerne ha´ været forbi den dag... Jeg havde luret at det var nu, og jeg har tidligere hørt om hvor skønt markedet er.
Forrige sommer havde vi en overnatning i deres B&B - og jeg siger dig Mathias, det var SMUKT og en SÆRLIG oplevelse at overnatte dér. Nej der var ingen spøgelser, men værelserne er utroligt smukke, køkkenet i gammel fransk stil.... ja det var lige som at flytte ind i en drøm.
Lavede iøvrigt et indlæg om det... hvis du vil se billeder inde fra :-)
Jeg ville også blive utrolig fristet af alle de smukke og særlige ting - og jeg kan godt forstå at du faldt for vinduet. Det er smukt.
Det må ha været en god jagt - og jeg ved lige hvordan det er...det der med at slå gnister af spænding og glæde. Men dér ved jeg at flere syntes er ret underlig... men det er vist dem som ikke er så meget til markeder og gamle smukke ting. Men du er vist en "artsfælle" :-)
Tak for kigget- det var skønt at være med på tur.
Mange hilser Susan

Heike Ebner-Therkelsen sagde ...

Fantastisk marked, er da helt misundelig. Har pludselig i år fået smag for at gå på marked og snuse rundt efter lækkerier til have og hjem. Som du selv siger kan det være svært at beherske sig, men lyder til at du klarede det rigtig flot.
Hilsen Heike

Susanne Møller sagde ...

Det ser super hyggeligt ud.... En skøn tid vi går med, med masse af markeder og loppe rundt i det danske land....
Der ser ud til,at der var mange godt ting....

Mathias Emil sagde ...

Kære Jytte,
Ja! Du siger virkelig noget, og jeg kan huske, at du har nævnt det før. Faktisk har jeg købt et enkelt værk - men det viser jeg en anden dag :-)
Kære Susan,
Jamen hvor er det fantastisk indenfor! Kunne godt fornemme, at de havde sans for det...
Dejligt med en artsfælle :-)
Kære jer,
Ja - tænk sig hvis man kunne gøre et fund. Det er også det der driver mig! Dejligt at også I er "tændt af den hellige ild". Måske vi ses på et af sommerens markeder?
En kærlig hilsen til jer alle,
Mathias