tirsdag den 29. april 2014

Min hvide verden

Det er nok lidt ekstravagant at kalde min krukkesamling her for en hel hvid verden, men samlingen er ihvertfald et eksperiment, en legeplads, og i høj grad et sted hvor en lille drøm bliver udlevet.Drømmen om den hvide have. Jeg har længe været dybt fascineret af særligt den berømte hvide have på Sissinghurst i England, og mit havehjerte slår en ekstra kolbøtte, når jeg læser om haven i for eksempel Claus Dalbys bog Den hvide have.Tænk sig at mennesker kan lave noget eventyrligt smukt, blot ved at bruge blomster og planter - og selvfølgelig et par strategiske virkemidler. Så kan man da ikke andet end at tage hatten af, og i samme nu selv forsøge sig med noget lignende.Skal jeg være helt ærlig, og lidt ukritisk, synes jeg, at det er lykkedes mig meget godt indtil videre. Her er noget højt, noget bredt, noget med blomster og noget uden. Næsten som jeg havde tænkt det. Det er jo første gang, at jeg prøver!


Lige nu er jeg i gang med at plante gråløvede planter som helichrysum petiolare, og den smukke sølvsalvie Salvia argentea. Men jeg vil også plante græsser, stolte kavalerer, petunia, kål, mere gråt løv, og og og...Tulipanerne er godt på vej, og enkelte er allerede sprunget ud. Prøv at se `Super Parrot´, der står i en stor krukke på den gamle havestol. Det er min yndlingstulipan i år.I det hele taget fik jeg noget af en åbenbaring, da jeg læste Den hvide have, og kan da heller ikke lade være med, at fascineres af Claus Dalbys egen hvide have, hvor alt i hans nedsænkede have jo står i krukker, ligesom her. Det er næsten fråds...


... Lidt ligesom fyldte chokolader, chips og pomfritter - dem kan man heller ikke få nok af!Jeg håber, at I af billederne her vil blive inspirerede til selv at forsøge. Man kan jo lave have i alverdens farver, og det er altså sjovt at farvekoordinere. Særligt når man inddrager løvplanter og leger med dem. Der findes jo også gult løv - og rødt...

19 kommentarer:

Heidi sagde ...

Nøøj hvor ser det smukt ud, det er den perfekte hvide verden du har skabt.
Jeg vil glæde mig til at følge krukkernes videre udvikling ;)

Tina - Haven i Velkær sagde ...

Fedt, inspirerende og smukt.
Næsten helt Dalbysk - eller Mathiask?
Tager hatten af for dig.

Mathias Emil sagde ...

Hej I to,
Tak for jeres søde ord!
Jeg vil lige sige, at jeg ikke prøver at efterligne nogen. Allerhelst vil jeg gøre det på min egen måde! :-)

Tina Pedersen sagde ...

Det ser i hvert fald fantastisk ud! Det er lykkedes godt

Bente Holst sagde ...

Det ser rigtig smukt ud! - og Mathiask :-)

Linda Borg sagde ...

Wauw - hvor ser det bare smukt ud! Det er du lykkedes superflot med :)

Birgitte Sværke Pedersen sagde ...

Kære Mathias

I dag måtte jeg altså smile lidt af samspillet mellem Den ydmyge have og så den overdådighed der åbenbarede sig på billedet :-). Så skønt! Du har helt sikkert en fest med at arrangere. Lige som det må have været en fest at være på Sydfyn. Der var lige et par vaser jeg gerne ville have haft fingrene i :-)- gad vide om du købte en af dem..........(jeg tænker på de to grønlige som står sammen med en turkis på en gul sodavandskasse :-))

/Birgitte

I HAVEN HOS ♥ EVIGGLADE sagde ...

Det er jo helt overvældende Mathias. Flot som du ha sat det hele sammen. Specielt det brogede og grå løv er jeg ret vild med.

Kh Eva

Bettinna - Blomsterbloggen sagde ...

Meget, meget smukt! og utrolig inspirerende. Det gør en verden til forskel at du har brugt græsser og bladplanter imellem blomsterne. Smukt!

Alice´s Eventyrland sagde ...

Det ser vidunderligt ud med alle de forskellige hvide blomster sammen med de mange toner i løvet. Dejligt eksperiment og forårs frisk stemning! :-)

Isas Trädgård sagde ...

Otroligt vackert komponerat - trodde först att bilderna var från Claus Dalbys trädgård !
Ha det så gott och trevlig helg !
/Isa

Lise Sørensen sagde ...

Hvor er det helt ekstraordinært flot.Jeg er målløs!
Lise

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Eventyrligt smukt og meget vellykket. Ja det er sjovt at lave farvebestemte opstillinger, man kan blive ved at lege i en uendelighed.
K.H. Fru Pedersen

Henrik sagde ...

Jamen skønne krukker, du er da gået helt all in, sådan lidt "maksimalistisk" det har vel revet lidt i foret, men det glemmer man hurtigt. Jeg taler af erfaring....
Henrik

Nette sagde ...

Kære Mathias Emil

Det ser bragende godt ud! Og så er det jo ligegyldigt, hvem der har inspireret. Det er resultatet der tæller. Vi henter jo alle inspiration flere steder fra.

Frede sagde ...

Hold nu op! Det er godt nok flot - godt gået!

Jette sagde ...

Hej Mathias.Hold da helt op hvor ser det bare supergodt ud.......sikke en overdådighed.
Har også Den hvide have.......og tager den frem når jeg mangler lidt inspiration.
Og skønt med lidt grønt og gråt løv til at give det hele lidt karakter.
God dag knus Jette

Bente Lund sagde ...

Wauuuu...

Mathias Emil sagde ...

Kære alle,
Mange tak for jeres søde hilsner. Kan kun opfordre til, at man selv går i gang med potter, jord og planter i massevis. Det er simpelthen en leg! Jeg har ihvertfald megen fornøjelse af det, som man sikkert også vil fornemme :-)
Hej Birgitte,
Ja, sommetider kan det kamme lidt over for mig. Og nej, jeg købte faktisk ingen af de to vaser. Men var lige ved!
Hvor er I søde allesammen...