lørdag den 17. maj 2014

Lilla livsglæde og spræl

Da jeg for snart en del år siden gik i de små klasser, kan jeg huske, at vi havde en meget sød og smilende kantinedame.Hun så lidt skæg ud, for hun havde et skrigende blommefarvet hår arrangeret med limegrønne pyntedutter, og så havde hun altid højhælede laksko på, der sagde klik-klak klik-klak, når hun gik rundt bag disken.Hun havde lange og spidse mørktlakerede negle, et hav af smykker og vist nok en eller to guldtænder. Hun var herlig! Og så havde hun ovenikøbet været damefrisør i sine unge dage...... Men altså ikke længere. Hun smurte de bedste sandwich, solgte mælk og milkshake. Det var dengang børn gerne måtte drikke milkshakes - og jeg fik altid rabat.
Så jeg drak mange milkshakes og spiste mange af kantinedamens sandwich. Måske er det derfor, at jeg i dag er helt skør med lilla og limegrøn i forening - hvem ved. Jeg er ihvertfald vild med milkshake!Blomsterarrangementet her er til ære for hende. Den skøre, men søde, kantinedame i lilla og lime. Ligesådan med blomsterne. Lidt skøre og lidt lime.
Det limefarvede har jeg førsøgt at indpasse gennem lyse løvplanter. Nedenfor er det for eksempel anisisop, der hen på sæsonen får lyslilla blomsterspir. Jeg har ligeledes garneret med en broget hosta og lidt alunrod.Altsammen fordi jeg synes, at lilla og limegrøn passer så fint sammen. Det behøver ikke være asketisk farveopdelt, blot man fornemmer helheden. Lidt ligesom min kantinedame, der lyste langt væk af humor, livsglæde og optimisme. Og hvorfor egentlig ikke turde at skille sig lidt ud?


6 kommentarer:

marie sagde ...

Superlækre blade du viser på det sidste billede.

Bettinna - Blomsterbloggen sagde ...

Fantastisk anekdote :-) Jeg kan se hende for mig!

Fru Friis sagde ...

Smuukt... og en skøn historie. :o)

merrymad Thomsen sagde ...

det er dog den dejligste grund til et bed/ krukke arrangement, som ser lækkert ud tilmed. :)
KH
Marianne

Anonym sagde ...

Vodunderlig historie! Vidunderlig dame! Vidunderlige billeder!
I weekenden var jeg på besøg i Århus og Horsens, og det forekom næsten som om alle de yngre damer, jeg så omkring mig var klædt i sort og havde farvet, knaldsort hår eller afbleget hår. De var ikke til at kende fra hinanden og kors! Hvor var de kedelige at se på.
Leve humoren!
Jytte
www.danishknitdesign

Mathias Emil sagde ...

Hej piger,
Jeg kan kun tilslutte mig jeres holdninger. Leve humoren, som Jytte skriver. Tak for det!
En kærlig hilsen til jer alle,
Mathias