søndag den 13. juli 2014

Franske fristelser

Nu skal det hele jo ikke handle om have og blomster. Der er så mange andre dejlige ting her i livet, og en af dem synes jeg er boligindretning, kunst og kitch.
Ganske vist bor jeg endnu hjemme ved mine forældre, og det er jo i deres have, jeg leger, og således også i deres hus, at jeg indretter mig med keramik, glasting, lamper, puder og selvfølgelig mine allestedsværende buketter.Men derfor kan jeg da godt købe ind af franske fristelser, kunsthåndværk og andre pyntelige goder. Det ville jo være skrækkeligt, hvis jeg skulle stå uden nips, den dag jeg flytter hjemmefra!I Frankrig findes mange fine og ofte ret skæve og sjove steder, hvor der sælges netop boligtilbehør og kunst samt en mængde finurligheder, antik og brocante i skøn forening...... Og blandt disse sager er jeg ofte at finde, i selskab med min mor, når vi er på ferie i landet.En del af det viste finder jeg lidt for pyntet og ofte prangende, men i kompagniskab med den mere stilrene og kølige skandinaviske stil, kan man indrette sig meget smagfuldt, hyggeligt og humørfyldt, synes jeg.Butikken her fandt jeg ved en tilfældighed i den franske by Cotignac nordvest for Saint Tropez nær Salernes. Vi var der på marked, og skæbnen ville det altså, at jeg kom forbi netop denne smøge og dette sted.
Jeg behøver vel dårligt nævne, at stedet emmede af charme, humor og af en typisk fransk elegance blandet med det barokke og lidt kitchede element, som jeg holder meget af.Se blot puderne ovenfor med de franske soldater, den fornemme guldsofa nedenfor og de imponerende, barokke billedrammer længere nede.
Motiver var der nok af, men jeg vælger altså her kun at vise det, jeg selv faldt for ved stedet.


Ejerinden Marguerit, med forretningen i samme navn, fortalte mig, at huset med dets i alt fem etager er over fire hundrede år gammet! Det er da utroligt at tænke på.I kontrast til de gamle bygninger, kan man finde mange nutidige boligartikler. Hunden nedenfor er da ret sød, og de antikke og meget dyre papegøje-lysestager ovenfor ligeså, synes jeg. Lidt frække.
Kommer I til det sydfranske, vil jeg varmt anbefale et besøg ved Marguerit i hendes spændende butik. I kan finde stedet på Rue des Deux Places, 53570 Cotignac på hjørnet mellem Rue de Caux og Place Xavier Marius.6 kommentarer:

Nordisk gammelt sagde ...

Hvis du vil kigge på ting - så kig ind på www.nordisk-vintage.dk
Fin lille blog du har!
Hilsen Lise

hagen vår sagde ...

Hei! Her ville jeg blitt blakk, og ønsket at jeg hadde store kofferter. Og en stor bil og ikke et fly for å komme hjem. Ha en fortsatt fin ferie i Frankrike. Anne

Anette Nielsen sagde ...

Hej Mathias!
Så dejligt med en ferie, elsker gamle historiske bygninger, "franske" godter, og god mad.
Er ikke vældig berejst, men ved at jeg skal til Frankrig, hver gang jeg ser billeder derfra, så trækker det i mig.
1000 tak for kigget, fortsat rigtig god ferie.
Hilsner fra Anette

Gro sagde ...

Jeg er godt nok ikke til det kitchede, men en rigtig skøn butik syntes jeg! - fortsat god rejse ud i det Franske :-)
K.Gro

Anonym sagde ...

Du har helt ret! Sikke nogle herlige ting og sager. Godt jeg selv snart er på vej til dejlige Frankrig

Bente Holst sagde ...

Denne butik skal jeg vist kigge nærmere på, når vi kommer til Sainte Maxime i september. Tak for tippet! God dag!