onsdag den 1. oktober 2014

At elske at hade

Krysantemum er lidt ligesom et par rigtig gamle, sure sokker...


... De dufter kraftigt, er ikke til at slippe af med, stive i betrækket og så er de næsten hvermandseje. Men jeg kan nu meget godt lide dem alligevel! 


Her har jeg sat dem sammen med inkaliljer og lidt græs. Dunhammerne har jeg høstet ved søen her i skoven, og jeg skal have fundet på noget rigtig spændende at bruge dem til. Indtil da - hav det rigtig dejligt!

7 kommentarer:

organicgardendreams sagde ...

Absolutely gorgeous bouquet! Usually I am not a big fan of chrysanthemums, but I like your unconventional composition very much! Lovely vase, too. Thanks for sharing!
Christina

Lone sagde ...

Hej Mathias - dejligt du kæmper din egen lille kamp for en blomst der (som tagetes) er udskældt pga tidligere tiders popularitet. Blomsterne er da skønne og arrangeret med enkelte andre planter er de så fine. Godt du du kommer m her- farverne er dejlige!

Bettinna Bech sagde ...

Og når man kan arrangere chrysantemum som du kan, så er de jo smukke ;-)

Furulunden sagde ...

Det ble jo så fint sammen - og i den vasen!!

Anonym sagde ...

Chrysantemum er også meget holdbare,findes i et udtal af farver,former,som snitblomst og potteplante m. m. hvor mange andre blomster kan konkurere på disse parameter.

Anonym sagde ...

Der hersker vist generelt en del forvirring omkring, hvad krysantemums egentlig er.
For mig er de blomster, du viser asters, mens krysantemum er de planter med én kæmpestor 'ball' i toppen af hver gren. Jeg kan godt lide begge slags, men er helt vild med sidsnævnte, hvorfor det da også er ret mærkeligt, at jeg år efter år glemmer at så dem. Måske ligger det i mit baghoved, at de slet ikke kan gro på friland i vores klima og måske ligefrem kræver professionnel kunnen for at få dem til at lykkes i drivhus?

Men din buket er der som sædvanlig ikke noget i vejen med. Du er jo ved at være helbefaren i kunsten at arrangere blomster smukt uden atforfalde til det kunstNEriske!
Kh
Jytte
www.danishknitdesign.com

Mathias Emil sagde ...

Hej med jer - tak for søde kommentarer og ros til en blomst som i høj grad fortjener billigelse :-)

Kære Jytte, jeg tror ikke at der er noget i vejen for selv at så krysantemum. Blot er de lidt besværlige at få til at spire - men man kan rundt om i mange havecentre købe små plugs i foråret, og så plante dem. De er desuden ret hårdføre. Kan huske, at min farfar havde en bugnende række i sin kolonihave hvert år da han levede. Et dejligt minde at have om et smukt menneske og en fin, fin blomst.

Kh Mathias