tirsdag den 13. marts 2018

Fortrolige steder

Nu er det endelig tid til, at bestille de dejlige dahlier. Det er hvert år noget, som jeg glæder mig til. Skal sandheden frem, synes jeg, at det er noget af det sjoveste haveplanlægning - og jeg har rigtig svært ved, at begrænse mig.Billederne her tog jeg i efteråret ved Egeskov Slot på Fyn. Billederne er fra deres dahliahave, der om foråret er en tulipan-have med tulipaner og andre løgblomster i alle bedene. Også et fantastisk syn.Det er rart, sådan at have billeder på "lager" når den nye sæson skal planlægges i haven. I år har jeg vagt at bestille alle de smukkeste, som jeg overhovedet kunne forestille mig. Så det bliver sikkert en rodebutik!Nu er jeg jo indehaver af en kolonihave, og hvis ikke at en kolonihave er stedet, hvor dahlier skal stå i flok og konkurrere om at have de smukkeste, mest larmende og obskure farver, så ved jeg ikke hvor.


En dansk kolonihave med hække af dahlier, pakket ind i farver er for mig dansk sensommer.


Haverne ved Egeskov Slot blev jeg sidste sommer meget fortrolig med, idet min kæreste Rasmus og jeg er med i en tv-produktion, der har lokation ved det smukke, fynske renæssanceslot.Det er der kommet en række spændende haveprogrammer ud af. "Kamp til Hækken" lyder titlen, og programmet løber over skærmen fra primo april.Jeg lover, at jeg vil vende tilbage med meget mere om programmet. Det er fantastisk spændende, og har været et eventyr at være med i. Særligt fordi, at vi har lært så mange skønne mennesker at kende.


Nu må vi ud at finde de dejligste dahlier. Mine er bestilt, og er på vej med posten. Jeg kan næsten ikke vente med, at åbne papkassen og tælle poserne...

12 kommentarer:

Lene sagde ...

Georginer er fantastiske blomster og det er virkelig nogle flotte eksemplarer du viser. Det bliver spændende at se billeder fra din kolonihave, når de nyindkøbte kommer i blomst.
Det er godt med et nyt haveprogram, dem er der ikke for mange af her hos os og de fleste af dem, der sendes sendes om formiddagen.
Mvh
Lene Bedstemorshave

Lisbeths Haveblog sagde ...

Georginer er de mest fantastiske blomster, og et kulørt georginehav i en kolonihave er oplagt. Jeg glæder mig til at se resultatet.
Jeg synes, georginer er lidt udfordrende, fordi der går så lang tid, før de blomstrer. Men det er vist et luksusproblem. Jeg snyder og køber en enkelt eller to, der er forspiret.
Det var en god nyhed med et nyt haveprogram. De er, som Lene siger, sjældne her i DK. Der må ikke være nok seere til det. Hvilket kan undre.
Mange hilsener Lisbeth

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sagde ...

Jeg elsker Geoginer.
Der er både indkøbt knolde og nogle har jeg forsøgt at overvinter.
For jeg elsker den blomst og yndlingen er klart Cafe au lait.

God dag
Charlotte

Maribel sagde ...

Vilket härligt inlägg, jag som inte skulle skaffa fler dahlior. Men ser att det är flera som saknas hos mig.
Ha det fint!
Marika

Tim Skovrup sagde ...

Geoginerne er utrolig flotte når de kommer igang :)
- snart go' weekend

HageSus i Turids hage sagde ...

Tusen takk for at du tar meg med til varme, deilige sommerdager! Det er nok en stund til vi er der, men det er deilig å forberede seg, planlegge og kjøpe inn.
Ha en flott helg!
Hilsen fra Turid

Susanne Josephine sagde ...

Er du vimmer nogle smukke billeder, du lægger op. Har ikke selv overskudet til en blog, men nyder alle jer dygtige bloggers indlæg. Så vil med fornøjelse holde øje med din blog. Sidste år var mine Geoginer ingen succes. Regn og snegle var total destroyer. Og i år er vi i Californien det meste af juli, så der er sneglenes fjende nr. 1 ikke tilstede i haven. Sikken en fest de skal ha'.
Rigtig god weekend

Mange hilsner Susanne Josephine

HAVELIV sagde ...

Glæder mig til det haveprogram...tusind tak for info.
Venligst Grethe

Jacob sagde ...

Hej, må man sprøge hvor i har købt stolene til det flotte kabel trommelbord i lavede i kamp til hækken? Mvh Jacob

Anonym sagde ...

Hej
Må jeg spørge om hvad de sten i placere jeres træller på hedder?
Bedste hilsner Drude

Mathias Emil sagde ...

Kære alle,
Tak for hyggelige kommentarer.
Jeg er så glad for, at I følger med her! :-)

Jacob - stolene er fra Bilka.dk
Drude - stenene hedder Leca-blokke og koster fra 8,95,-


Venlige hilsner fra
Mathias

Eliane Petersen sagde ...

Hej Mathias Emil og Rasmus.
Må bare lige sige hjerteligt tillykke med 1. ste pladsen i TV2 programmet. Vi har heppet stort på Jer hele vejen.
Kærlige tanker fra John og Eliane