søndag den 23. december 2018

En stor drøm

Det var en stor drøm der gik i opfyldelse da vi i sommers kunne fejre rejsegilde i vores nye væksthus. Et tretten kvadratmeter stort sortlakeret Juliana Grand Oase på mur.


Muren som anes nederst til højre på billedet ovenfor har jeg pudset og malet sort. Den fungerer dels som vindueskarm inde i væksthuset med plads til potter, stearinlys og pynt og dels som vekselvarmekilde i årets lyse og lune måneder idet at muren fanger solens varme, holder på den og frigiver den om natten - ideelt for varmekrævende planter.Vi er glade for og begejstrede over huset. Hele sensommeren var det vores tropiske oase, i efteråret et lunt og hyggeligt tilflugtssted og nu ved juletid et fantastisk "Winter Wonderland".
Et kreativt værksted.Huset har Rasmus og jeg fået bygget i vores kolonihave i Odense. Det er gravet ind i terræn og indgår dermed i et nedsænket haverum. Man går tre trin ned og ind i en skøn haveverden med højbede, krukkevækster, daybed og vindstille omgivelser.Vi har altid mod på spændende projekter. Væksthuset er en del af vores drømme-kolonihave.I løbet af haveåret tager jeg mange billeder. En drøm af mine er engang at skrive en bog om vores haveliv i kolonien.Drømmen er at kolonihave-bogen skal indeholde opskrifter på haveprojekter, byggeprojekter og opskrifter til dejlig mad hele året lavet med grøntsager og frugt fra haven. Drømme som den er skønne at have!

Jeg vil ønske Jer en glædelig jul,

De bedste hilsner fra Mathias Emil


8 kommentarer:

Lises have sagde ...

Aldeles skønne fotos! Det er dog et fantastisk sted I har og præcis så stemningsfuldt,som man kunne forvente.Meget smukt!
Håber at du gør alvor af at skrive den bog,-jeg glæder mig allerede!
God jul!

Claus Dalby sagde ...

Der ser bare godt ud. Ønsker jer en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Kh Claus

HWIT BLOGG sagde ...

Åhh så fint! Vilket växthus...nu längtar jag tills vi kan sätta upp vårat växthus i vår :)
Ha en fortsatt fin jul :)
Kram Titti

Lene sagde ...

Det ser bare så fint ud 😀 Og jeg lægger lige mærke til, at du kalder dit hus for et væksthus, det er ellers blevet almindeligt, at kalde dem orangerier.
Det lyder som en god ide med en bog, det er så skønt at læse/kigge bøger af mennesker med passion for deres have, så jeg håber på og glæder mig til din drøm går i opfyldelse.
Med venlig hilsen
Lene Bedstemorshave

Anette Krogh Pedersen sagde ...

Åh hvor er det lækkert. Gennemført smukt og stemningsfuldt.
Glæder mig allerede til den bog, den kan kun blive god.
Ønsker jer begge et rigtig godt og spændende nytår.

Kærlig hilsen Fru Pedersen

Charlotte Neve Grün/ Hos Villa Fryd sagde ...

Sikke det er smukt. Er vild med det væksthus woooooooooo

Godt nytår
Charlotte

Furulunden sagde ...

Godt nytt påbegynt år 2019. Drivhuset ser så utrolig koselig ut. Lykke til med tanker om en bok. Den vil jeg gjerne anmelde :) Hilsen Mette

Mathias Emil sagde ...

Kære alle,
Mange tak for Jeres kommentarer! Jeg sætter stor pris på, at I har lyst til, at læse med og kigge billeder her ved mig. Godt nyt år!
De venligste hilsner fra
Mathias Emil